Πρόκειται για μονοποικιλιακό Κορωνέικο ελαιόλαδο από μια μόνο περιοχή: Αργολίδα (Πελοπόννησος), χαμηλής οξύτητας που παράγεται αποκλειστικά και μόνο από Πιστοποιημένους Βιοκαλλιεργητές.
Η συγκομιδή των ελαιών πραγματοποιείται επιλεκτικά με το χέρι, τη περίοδο του φθινοπώρου, περίπου στα τέλη Νοεμβρίου. Το λάδι αυτό έχει ως χαρακτηριστικά το έντονο πράσινο χρώμα, το άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς, τη πικάντικη επίγευση και φυσικά τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση του Κορωνέικου ελαιολάδου που το καθιστούν μοναδικό και αναντικατάστατο παγκοσμίως.
Η διαφορά μεταξύ Βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου έγκειται στον τρόπο με τον οποίο οι ελιές καλλιεργούνται, συγκομίζονται και συσκευάζονται.
Το Βιολογικό ελαιόλαδο Μυκηναϊκή παράγεται από ελιές στις οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.
Ευχάριστο και ξεχωριστο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς. Ήπια φρουτώδες με τόνους πράσινη μπανάνα, βανίλια, εξωτικά φρούτα, ώριμη ντομάτα, ροδάκινο και λουλούδια.
ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ: 3,5%
Έντονη με πικάντικους τόνους
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ: 3,1%, ΠΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ: 2,8%
Βαθύ πράσινο-χρυσό.
Ιδανικό για ψαρόσουπες, σαλάτες, ζυμαρικά, λαχανικά, σάλτσες, dressing
Ένας συνδιασμός από ποικιλίες ελιάς μανάκι & κορωνέικη αποκλειστικά από την περιοχή της Πελοπόννησου που προσφέρουν την τέλεια γευστική ισορροπία.
Οι ελιές συγκομίζονται στα μέσα Νοεμβρίου από ώριμους καρπούς αιωνόβιων ελαιόδεντρων. Το αρωματικό μανάκι και η υψηλής ποιότητας κορωνέικη ποικιλία, προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών στο ελαιόλαδο Μυκηναϊκή, ικανό να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητκούς ουρανίσκους.
Χαρακτηρίζεται από φρουτώδες άρωμα μεσαίας έντασης. Αφήνει γλυκιά γεύση στο στόμα με ήπια πικρή και πικάντικη επίγευση.
Έντονο φρουτώδες.
ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ:2,5 %
Ήπια, ισορροπημένη, γλυκιά γεύση με ήπια επίγευση.
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ:1,5%, ΠΙΚΡΟ:1,2 %
Χρυσό-πράσινο χρώμα.
Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις, ωμό ή μαγειρεμένο. Ιδανικό για τελικές πινελιές
Είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από την πρώτη έκθλιψη των ελιών και χαρακτηρίζεται από οξύτητα μεταξύ 0,8% και 2%. Η αποκλειστικά μηχανική επεξεργασία αφήνει το λάδι με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία ωφελούν την υγεία μας. Αποδίδει επίσης ένα λάδι με πιο καθαρή και πιο ήπια γεύση και άρωμα ελιάς.
Απαλό, ευχάριστο.
ΦΡΟΥΤΙΚΟΤΗΤΑ: 1,2%
Ήπια, ελαφριά, ισορροπημένη γεύση.
ΟΞΥΤΗΤΑ:0,7%, ΠΙΚΡΑ: 0,9%
Ανοιχτό πράσινο – κίτρινο
Ιδανικό για μαγείρεμα & τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες Ιδανικό για όσους προτιμούν πιο ήπιες γεύσεις.
Πυρηνέλαιο ονομάζεται το προϊόν που λαμβάνεται από το υπόλειμμα του κυρίως ελαιόλαδου μετά από επεξεργασία του πυρήνα του ελαιόκαρπου, η οξύτητα του δεν υπερβαίνει το 1,0% ανά 100 γραμμάρια. Είναι ιδανικό για τηγάνισμα μιας και έχει την μεγαλύτερη αντοχή στην υψηλή θερμότητα, χωρίς να δημιουργεί ελεύθερες ρίζες και να οξειδώνεται, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα έλαια που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα.
Απαλό, ευχάριστο.
ΦΡΟΥΤΙΚΟΤΗΤΑ: 1,2%
Ήπια, ελαφριά, ισορροπημένη γεύση.
ΟΞΥΤΗΤΑ:0,7%, ΠΙΚΡΑ: 0,9%
Ανοιχτό πράσινο – κίτρινο
Ιδανικό για μαγείρεμα & τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες Ιδανικό για όσους προτιμούν πιο ήπιες γεύσεις.