Logo White
Search
Close this search box.

Ελιές

Ελιές

Ελιές

Scroll

01

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Ελιές Καλαμών

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Η ελιά Καλαμών, έχει πάρει το όνομά της από την πόλη της Καλαμάτας.

Συγκομίζονται παραδοσιακά με το χέρι από τους παραγωγούς αφού έχουν ωριμάσει πλήρως και έχουν πάρει φυσικά το μαύρο-κόκκινο χρώμα τους.

The Kalamata olive is world-renowned for its delicate, fruity and special taste.

ΣΧΗΜΑ:

Μυτερό-Αμυγδαλωτό

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ:

Super-Colossal ως Bullets II

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ:

Ξεκινάει τον Νοέμβριο και τελειώνει στα μέσα περίπου του Δεκέμβρη

ΕΤΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

± 69,000 τόνοι

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ
ΕΚΠΥΡΗΝΩΜΕΝΕΣ
ΡΟΔΕΛΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΜΙΣΕΣ
ΠΑΣΤΑ
Μαύρες *
Χ
Χ
Χ
ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Χ
Χ
Πρώιμης συγκομιδής / Ξανθό χρώμα *
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Φουρνιστές
Χ
*ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Colossal
121-140
Giants
141-160
Extra Jumbo
161-180
Jumbo
181-200
Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320
Fine
321-350
Bullets Ι
351-380
Bullets ΙΙ
381-420
Colossal
121-140
Giants
141-160
Extra Jumbo
161-180
Jumbo
181-200
Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320
Fine
321-350
Bullets Ι
351-380
Bullets ΙΙ
381-420

02

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Δαμασκηνοελιές

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Οι δαμασκηνοελιές οφείλουν το όνομά τους στο μεγάλο τους μέγεθος. Είναι οι πιο χοντρόκαρπες ελιές στον κόσμος και φτάνουν σε μέγεθος Αtlas (50-70 τμχ/κιλό).

Συγκομίζονται παραδοσιακά με το χέρι νωρίς, όταν είναι ακόμη πράσινες και σκληρές. Είναι εξαιρετικά γευστικές και εξαιρετικά σαρκώδεις.

ΣΧΗΜΑ:

Μοιάζει με δαμάσκηνο, γι’ αυτό και ονομάζονται και δαμασκηνοελιές.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ:

Από Atlas ως Superior (50-290 τμχ/κιλό)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ:

Μέσα Οκτωβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου

ΕΤΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

± 10.000 τόνοι

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ
ΕΚΠΥΡΗΝΩΜΕΝΕΣ
ΡΟΔΕΛΕΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΠΑΣΤΑ
Ξανθές/Φυσικής ζύμωσης *
Χ
Χ
Χ
Χ
ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ.
Χ
Πράσινες
Χ
Χ
Χ
Χ
ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ.
Χ
Οξειδωμένες
Χ
Φουρνιστές
Χ
*ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

ATLAS
50-70
S.S.MAMOTH
70-90
S.Mammouth
91-100
Mammouth
101-110
Super Colossal
111-120
Colossal
121-140
Giants
141-160
Extra Jumbo
161-180
Jumbo
181-200
Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320
ATLAS
50-70
S.S.MAMOTH
70-90
S.Mammouth
91-100
Mammouth
101-110
Super Colossal
111-120
Colossal
121-140
Giants
141-160
Extra Jumbo
161-180
Jumbo
181-200
Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320

03

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Ελιές Ναυπλίου -Μεγαρείτικες

down-arrow-1-1-1-1-1.png

Πρόκειται για μικρές σε μέγεθος πράσινες ελιές που παράγονται παραδοσιακά στη περιοχή του Ναυπλίου. Συγκομίζονται αποκλειστικά με το χέρι από τοπικούς παραγωγούς ώστε να αποφεύγονται τα σημάδια και να μένει αναλλοίωτη η γεύση.

Η κύρια επεξεργασία τους είναι «το τσάκισμα».

Τσακιστές είναι οι ελιές που σπάζονται δημιουργώντας μια σχισμή, έτσι ωριμάζουν φυσικά μέσα στην άλμη, επιτρέποντας η ζύμωση να γίνει με φυσικό τρόπο γρήγορα και έτσι τα μυρωδικά να διεισδύουν στην ελιά ώστε να δώσουν το παραδοσιακό άρωμα των ελληνικών βοτάνων.

Οι τσακιστές ελιές έχουν φρουτώδη γεύση , κρουστή σάρκα και άρωμα που θυμίζει λεμόνι και Ελληνικά βότανα.

ΣΧΗΜΑ:

Oβάλ-μικρό

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ:

Large-Bullets (231-380 τμχ/κιλό)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ:

Σεπτέμβριος

ΕΤΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

± 22.000 tons

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ
Ξανθές/Φυσικής ζύμωσης
Χ
Χ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320
Fine
321-350
Bullets Ι
351-380
Bullets ΙΙ
381-420
Extra Large
201-230
Large
231-260
Superior
261-290
Brilliant
291-320
Fine
321-350
Bullets Ι
351-380
Bullets ΙΙ
381-420
01
Γυάλινα
02
Βαρέλια
03
Μεταλλικά
04
Συσκευασία
05
Σακούλα

212ml

315ml

370ml

720ml

3,3L

8L

19L

4,5L

19L

1L

2L

3L

3,3L

3,8L

100gr

200gr

250gr

500gr

1kg

2,5kg

Επωνυμίες

Επωνυμίες

Επωνυμίες